Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у обласному заході із нагоди Дня Української Державності та 1034-ої річниці Хрещення Русі – України — «Молитва за Україну»

Дата: 02.08.2022 07:35
Кількість переглядів: 167

1 серпня у храмі Святого Апостола Андрія Первозванного в місті Буча пройшов обласний захід із нагоди Дня Української Державності та 1034-ої річниці Хрещення Русі – України — «Молитва за Україну». Захід було організовано Київською обласною військовою адміністрацією.

У ньому взяв участь предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Крім того, до заходу долучилися представники різних конфесій та релігійних організацій, які входять до складу ради Церков Київської області. Також у заході «Молитва за Україну» взяли участь очільники районних військових адміністрацій, міські голови, депутати різних рівнів, волонтери та військовослужбовці.

У своїй промові начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, виступаючи перед присутніми, наголосив на важливості єдності у боротьбі з ворогом та висловив найщиріші співчуття рідним полеглих захисників України і всіх цивільних, які були убиті російськими загарбниками.

Під час заходу відбулися спільні молитви «За український народ і захисників. За перемогу України», «За полеглих воїнів, невинно вбитих чоловіків, жінок, дітей та ненароджених», «За духовну велич України», «За Соборність та благоденство України».

Перед присутніми виступив народний артист України Тарас Компаніченко, Хорова капела ім. П.Чубинського, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, бучанка Ганна Мудра. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста, що встановлено на місці масових поховань, де покоїлися невинно вбиті жителі Бучі.

 

-Усе найстрашніше, що ми пам'ятаємо з історії про репресії та нелюдські злочини, повторилося знову під час окупації російських військ у Бучі, інших містах і селах під Києвом. Україна не забуде окупантам цих злочинів. Ці звірства не мають жодного виправдання. Не заспокоїмося, поки не покараємо винних. У пам’ять про цих людей та заради майбутнього українців ми маємо спільно і впевнено рухатися до нашої єдиної мети – перемоги над ворогом, -зазначив голова районної ради Василь Зеленський.

Голова ради також взяв участь у молитві за Україну та вшануванні пам'яті всіх полеглих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора