Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Білоцерківщині відзначили День Державності України

Дата: 28.07.2022 10:29
Кількість переглядів: 234

Урочистості відбулися 28 липня біля приміщення Білоцерківської райдержадміністрації. Захід пройшов за участю голови Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк та голови районної ради Василя  Зеленського.

Урочистості розпочалися з підняття Державного Прапора України.

Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять воїнів - захисників України, що віддали свої життя за цілісність нашої держави.

До присутніх звернулися: керівники району. У своїх промовах посадовці говорили, що ми святкуємо День Державності України з вірою у краще завтра, тому що завтра несе надію на мир й ми сподіваємось, що так буде, адже відчаєм нас не скорити. Що ми остаточно й безповоротно відбулися як нація, як український народ. Бажали краянам миру, любові, єдності, добра та процвітання.

На знак пошани учасники заходу поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка та до меморіалу загиблим героям –українцям, що у парку Слави.

Довідка: запровадження Дня Української Державності на пленарному засіданні парламенту 31 травня підтримали 257 народних депутатів.

Законопроєкт №5864 передбачає доповнення ст.73 Кодексу законів про працю України абзацем щодо встановлення 28 липня Дня української державності як святкового дня.

24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята – Дня української державності, яке відзначатиметься у День хрещення Русі-України, та підписав відповідний указ (№423).

25 серпня глава держави вніс до парламенту законопроєкт №5864 щодо встановлення Дня української державності. Він визначив його як невідкладний, проте Верховна Рада підтримала цю ідею вже в розпал війни, яку розпочала проти України Росія.

Додам: 28 липня у православних християн традиційно відзначається як День хрещення Київської Русі та князя Володимира.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора