Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність – звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського

Дата: 28.07.2022 07:30
Кількість переглядів: 137

Шановні земляки!

Зараз, коли кожного дня гинуть найвідданіші сини та доньки України, коли російські ракети вбивають наших дітей і випалюють український хліб –  не слід забувати про єдність та нашу силу в ній. Національна єдність – обов’язкова умова збереження державності. Ми маємо спільно і впевнено рухатися до нашої єдиної мети – перемоги над ворогом!

Сьогодні  український народ відзначає День Державності України та  світлий День Хрещення Київської Русі-України! Ці благословенні дати ми відзначаємо у День Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, на долю якого випало прийняти Хрещення Київської Русі.

Понад 10 століть тому князь Володимир у Києві на Дніпрі хрестив киян і свій народ. Важко переоцінити важливість і наслідки тих подій для розвитку Української держави. Саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність.

Тож, важливою віхою в історії нашого народу, який впродовж багатьох століть відчайдушно боровся за свою землю, свободу і незалежність, стало ухвалення Верховною Радою закону про встановлення 28 липня - Дня Державності України.

Ці дати об’єднують нас навколо справжньої  національної ідеї. Вони є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії.

Волелюбність та прагнення вільного життя - у нашого народу ніколи не відібрати. Сьогодні ми  повинні відвойовувати кожен сантиметр своєї історії, адже ми – сильна нація. 

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

Молимося за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й справедливий мир.

До нашої спільної молитви  хай приєднається небесний заступник Русі-України, її хреститель, рівноапостольний князь Володимир. Вірю, Він з нами. Піднявши однією рукою хрест, з іншої не випускає меча, щоб боронити нашу рідну землю.

Вітаю всіх з Днем Державності.

Вітаю всіх з Днем Хрещення України.

Вічна пам’ять Володимиру Великому!

Вічна пам'ять кожному патріоту, хто загинув за незалежність України.

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою та шаною

Голова Білоцерківської  районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора