Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Оренда. Допомога – в Україні з’явився сервіс підтримки орендарів держмайна

Дата: 19.07.2022 07:36
Кількість переглядів: 106

Фонд державного майна запустив сервіс Оренда.Допомога для фінансової підтримки бізнесу, який орендує майно у держави.

Внаслідок повномасштабної війни росії проти України, багато підприємців опинилися у скрутному становищі. Деякі з них були змушені частково або повністю припинити свою діяльність, деякі переїхали в інші регіони.

Також підтримки потребують підприємці, які зараз працюють волонтерами – віддають свій прибуток ЗСУ, виготовляють важливу для захисників продукцію або розміщують на орендованих потужностях українських біженців.

Фонд держмайна створив платформу, на якій орендарі державного майна можуть зареєструвати заявку на отримання грошової допомоги від донорів та надати аргументацію в потребі такої підтримки.

В свою чергу, донори зможуть через цифрову платформу обрати того, хто потребує допомоги, та надати фінансову допомогу бізнесу (повністю або частково сплатити за оренду державного майна). Для донорів є можливість вийти на зв’язок з підприємцями, які потребують підтримки,  для уточнення деталей. 

Благодійники самостійно обирають кому саме вони хочуть надати допомогу, а також розмір такої допомоги. Фонд держмайна, зі свого боку, перевіряє та підтверджує чинність договорів оренди  підприємцями, які заповнили анкету для отримання допомоги. 

Зазначимо, що Фонд Держмайна виступає модератором платформи, не впливаючи на розподіл чи надходження коштів.

Як повідомлялося раніше, держава суттєво спростила та пришвидшила орендні процедури, а також запровадила пільги та знижки для орендарів державного та комунального майна.

Детальніше за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора