Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Ми захищаємо свої права і свободи перед ворогом – голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський

Дата: 15.07.2022 09:16
Кількість переглядів: 126

Шановні жителі Білоцерківського району!

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну 24 лютого назавжди змінило життя кожного українця. Росія бомбардує нашу інфраструктуру, руйнує міста, вбиває військових та мирне населення, і, врешті, виснажує нас з середини…

І все ж, Уряд України вже  обговорює з партнерами план відновлення нашої країни, будівництво сучасної, високотехнологічної держави. Переконаний, зовсім скоро ми станемо повноправними членами Європейського Союзу. Заради цього варто боротися і перемагати!

Сьогодні 16 липня - День прийняття Декларації про суверенітет України (1990). Цей документ проголосив суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах. Декларація стала важливим кроком на шляху до незалежності. Базові положення цього документа згодом стали основою законодавчих актів державного значення – Конституції та законів України. Ми захищаємо свої права і свободи перед ворогом. Однак росія має назавжди запам'ятати, що зміна конституційного ладу в Україні - це виключне право українців.  А ті, хто зазіхає на наші права та свободи – рано чи пізно отримають покарання.

На цю хвилину ситуація у громадах району контрольована. Дякуючи Збройним Силам України ми живемо і працюємо на мирній території.

Продовжуємо робити все для  тимчасово переміщених громадян, приймаємо та відправляємо гуманітарні вантажі, вирішуємо питання життєзабезпечення громад району.

Ці  143 дні назавжди змінили нас, змінили нашу державу та весь світ. Ми довели, що в нас немає нічого спільного з російськими варварами, які атакують сусідні держави, руйнують міста та вбивають мирних людей. Усі побачили, що українці — це волелюбний, гордий народ, який є частиною народів об’єднаної Європи.

Однак, безпекова ситуація  напружена, тому прошу у разі повітряних тривог перебувати в укриттях. Нагадую, що комендантська година триває з 23.00 години вечора до 5.00 години ранку. У цей час знаходимося обов’язково вдома!

Будь ласка, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Навіть вночі чи рано вранці. Розумію, що втомилися. Але, на жаль, така наша реальність війни. Ворог обстрілює житлові масиви, садочки, торгові центри. Робить це підступно та підло. Щоб залякати, щоб деморалізувати.

Тому важливо постійно пам'ятати про свою безпеку. Сигнали тривоги не просто так. Потрібно спускатися до укриттів, дотримуватися світломаскувального режиму, не порушувати вимог комендантської години.

Будьте уважними та відповідальними. На жаль, небезпека поряд.

Бережіть себе. Усе буде Україна!

Голова районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора