Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Білоцерківському районі зареєстровано близько 70 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Дата: 14.07.2022 08:15
Кількість переглядів: 257

Фото без описуЗ початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну значна частина  українців була змушена покинути свої домівки. За інформацією, наведеною Міністерством  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, більше 8 мільйонів осіб були переміщені в межах України, шукаючи прихисток і житло. На жаль, і сьогодні тенденція до зростання кількості населення, яке вимушено покидає домівки, зберігається.

За даними управління соціального захисту населення райдержадміністрації, до  24.02.2022 року на обліку в управлінні соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації перебувало 5422 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи (ВПО) – це особи або групи осіб, які були змушені або зобов’язані втекти або покинути свої домівки або місця звичного проживання, зокрема в результаті або з метою уникнення наслідків збройних конфліктів, широкомасштабного насильства, порушення прав людини або природних чи техногенних катастроф, і які не перетинали міжнародно визнаний кордон країни.
    
Станом на сьогодні  у Білоцерківському районі зареєстровано 66857 осіб з числа ВПО, з них 16547 осіб до 18 років.
 
Згідно з чинним законодавством, для підтримки внутрішньо переміщених осіб на території України передбачена щомісячна допомога від держави.

Грошові виплати передбачають:
•  2 тис. грн для осіб старше 18 років;
•  3 тис. грн для дітей та осіб з інвалідністю.

Виплати здійснюються щомісячно і централізовано.  Розпорядником коштів є Міністерство соціальної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора