Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Київська обласна військова адміністрація оголосила про викуп квартир в рамках Програми “”Нова оселя”

Дата: 06.07.2022 08:11
Кількість переглядів: 115

У зв’язку з прийняттям та на виконання Програми «Нова оселя» на 2022-2023 роки, затвердженої рішенням сесії Київської обласної ради № 259-11-VІІІ від 23 червня 2022 року, Київська обласна військова адміністрація звертається до забудовників, які здійснюють свою діяльність на території Київської області з пропозицією викупу наявних квартир з базовим опорядженням та комплектацією, за рекомендованою ціною з метою забезпечення житлом осіб, які втратили житло внаслідок воєнної агресії російської федерації проти України.

Визначення граничної вартості 1 м² загальної площі квартири здійснюється за показником опосередкованої вартості спорудженого житла за регіонами України, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України (на дату придбання квартири).

Гранична вартість може бути збільшена для міст – обласних центрів, міст обласного значення з населенням понад 300 тис. осіб та населених пунктів, що розташовані в районах, прилеглих до меж міст – обласних центрів, – у 1,75 рази; інших населених пунктів – у 1,5 рази.

Опорядження квартир має відповідати таким критеріям:

  1. Опорядження та покривання стін, перегородок та стель житлових приміщень, коридорів у квартирах, кухонь, ванних кімнат та туалетів, інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень клейовими та іншими видами фарб, шпалерами, декоративними плитами, панелями, іншими оздоблювальними матеріалами та виробами.
  2. Покривання підлоги житлових кімнат, коридорів, кухонь, ванних кімнат, туалетів та інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень паркетом, лінолеумом, облицювальною плиткою, іншими оздоблювальними матеріалами та виробами.
  3. Встановлення внутрішніх дверних полотен з коробками, елементів вбудованих шаф та антресолей у приміщеннях квартир та вбудовано-прибудованих приміщеннях.
  4. Встановлення сантехнічного обладнання та приладів (мийка, вмивальник, унітаз, біде, ванна), сантехнічної арматури (водорозбірні крани, змішувачі), крім запірних кранів на відгалуженнях від стояків у місцях підключення зазначених приладів, а також засобів обліку води в квартирах та вбудовано-прибудованих приміщеннях.
  5. Встановлення електро- та газових плит за умови забезпечення нормативних вимог з електробезпеки, пожежної безпеки та техніки безпеки у будівництві.
  6. Кухонні меблі, не менше 2-х погонних метрів верхніх та нижніх шаф.

У разі готовності до співпраці та з метою включення житла до реєстру забудовник (власник житла) надає скан-копії документів у форматі *PDF та інформацію, в термін до 20.07.2022 року, про:

1) перелік намічених до продажу квартир із зазначенням адреси розташування квартири, загальної та житлової площі;

2) лист-згоду про продаж зазначених квартир за визначеною ціною, а також про виконання внутрішніх опоряджувальних робіт в таких квартирах у повному обсязі, з переліком таких робіт, у разі укладання договору купівлі-продажу квартири;

3) інформацію про прийняття в установленому порядку в експлуатацію наміченого до продажу житла;

4) завірену копію матеріалів технічної інвентаризації намічених до продажу квартир;

5) витяг з Державного реєстру речових прав щодо прав і обтяжень на нерухоме майно по об’єкту речових прав (квартирі) та витяг з Державного реєстру речових прав щодо суб’єкта – забудовника, власника житла;

6) оригінал чи копія Статуту (для юридичних осіб) в останній редакції або засновницький договір, або інші установчі документи (для юридичних осіб (у разі, якщо Статут знаходиться у вільному доступі на порталі електронних сервісів Міністерства юстиції України, Учасник може надати листа в довільній формі з посиланням на https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch. з зазначенням коду доступу результатів надання адміністративних послуг);

7) паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного коду/облікової картки фізичної особи-платника податків (для фізичних осіб);

8) довідку, що до замовника (власника) будівництва не порушено провадження у справі про банкрутство та те, що замовник (власник) будівництва не перебуває у стані припинення.

Відповідальність за недостовірну інформацію, надану для включення житла до реєстру, несе забудовник (власник житла).

За детальною інформацією звертайтесь до Департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації (Київської обласної військової адміністрації) пл. Лесі Українки, 1, м. Київ, 01196, тел.: 285-20-65. Документи направляти на E-mail: oblarchitektura@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора