Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Коли закінчиться навчальний рік

Дата: 24.05.2022 09:01
Кількість переглядів: 162

Минулого року останній дзвоник був не таким, як завжди, через коронавірус, цьогоріч - через війну, розв'язану російським "фюрером" Володимиром Путіним.

Наразі відомо, що в 14 областях України школярі навчаються дистанційно, в 4 областях - частково дистанційно і очно, ще в 7 областях - частково дистанційно або навчання призупинено. На жаль, через бойові дії окупантів 102 освітні заклади повністю знищені. 

Коли закінчиться навчальний рік

Як повідомили у Міносвіти, останній дзвоник має пролунати 27 травня 2022 року. Однак через ситуацію в країні дату закінчення навчального року кожен навчальний заклад встановлює самостійно. Школам рекомендовано закінчити семестр до 1 червня, але через війну терміни можуть змінюватися. У деяких школах через велику перерву в заняттях навчання може тривати влітку, щоб покрити всю програму. У тих регіонах, де безпечно, адміністрація школи може провести заходи з нагоди останнього дзвоника.

Як виставлятимуть оцінки та видаватимуть атестати

За інформацією zn.ua, оцінювання проходитиме за звичайною процедурою в тих навчальних закладах, де не було "руского міра", а тому вціліли документи. Якщо частина документів втрачена, то оцінки виставлятимуть за результатами останнього семестру, про який є відомості. Якщо всі документи втрачені або знищена вся школа, учням виставлять оцінки за результатами письмової контрольної.

Якщо дитина деякий час навчалася за кордоном або в іншій школі, в атестаті будуть враховані всі оцінки, отримані нею в навчальному закладі. Якщо дитина не мала можливості навчатися або більше половини уроків проводилися в дистанційному форматі, то вчителі оцінюватимуть предмет не в балах, а словами "зараховано/не зараховано".

Видавати атестати планується приблизно в другій половині червня. Якщо документ про освіту втрачено, можна звернутися до школи з проханням видати дублікат. Діти з тимчасово окупованих територій можуть приєднатися до будь-якої онлайн-школи і отримати атестат там. 

Відповідно до наказу МОН, органи управління у сфері освіти місцевих ОВВ, органи місцевого самоврядування та керівники закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) до 30 травня 2022 року мають надати інформацію про заклади освіти, в яких неможливо організувати видавання документів.

Нагадаємо, для українців у Польщі створили сайт для реєстрації на навчання чи пошуку роботи в університетах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора