Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Володимир Зеленський увійшов до рейтингу 100 найвпливовіших людей 2022 року

Дата: 24.05.2022 08:06
Кількість переглядів: 129

 

Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та редакторка Української правди Севгіль Мусаєва увійшли до рейтингу 100 найвпливовіших людей планети журналу Time, причому президент України очолив рейтинг.

Оцінку Зеленському для журналу дав президент США Джо Байден, а Залужному - керівник Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі.

"У президентові Зеленському народ України має лідера, гідного хоробрості та стійкості цього народу, оскільки громадяни всієї країни — власники крамниць і солдати, кравці та далекобійники — борються за свої домівки та свою свободу", - відзначив Джо Байден.

"Кожного разу, коли ми говоримо, я чую в голосі президента Зеленського невблаганну рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов’язок перед своїм народом і щодня виконує урочисту відповідальність вести свою націю", - додав президент США.

За словами Байдена, Зеленський своїм прикладом надихнув народи вільного світу і зробив їх більш цілеспрямованими.

"За підтримки США та наших союзників і партнерів він залишив свій слід в історії та довів світові, що Україна протримається довго, а її народ зрештою реалізує демократичне майбутнє, якого він давно прагнув", - написав президент США.

Марк Міллі у своєму дописі про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного зазначив, що за 77 років із закінчення Другої світової війни не було "глобального конфлікту", з яким можна було б порівняти російсько-українську війну. "Неспровоковане, аморальне та безпринципне вторгнення Росії в Україну" поставило під загрозу низку міжнародних норм та принципів.

"Посеред цього хаосу головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний постав як військовий розум, якого потребує його країна. Його лідерство дозволило ЗСУ швидко застосувати ініціативу на полі бою проти росіян", - зазначив Марк Міллі.

На його думку, зараз зростає вірогідність військового конфлікту між великими державами, а українці неймовірно захищають свою землю від російської агресії.

"Генерал Залужний - це та людина, яка стоїть за цими зусиллями, він несе величезну ношу лідерства в цьому конфлікті. Його праця залишиться викарбуваною в історії", - наголошує американський військовий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора