Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишиванка - духовна броня українців

Дата: 19.05.2022 11:53
Кількість переглядів: 312

Фото без описуПрацівники Білоцерківської районної ради та райдержадміністрації на чолі з головою Білоцерківської районної військової адміністрації Людмилою Мерзлюк та головою районної ради Василем Зеленським долучилися до національної традиції – відзначення Дня вишиванки, яка символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця.

Українська вишиванка - це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!

Український День вишиванки підтримають у більш ніж 50 країнах світу.

Коли започатковували святкування Дня вишиванки, то ніхто собі за мету не ставив, щоб воно розрослося до світових масштабів. Тому було приємною несподіванкою, коли у 2014 році наше свято вийшло за межі нашої країни і стало вже Всесвітнім днем вишиванки. Минулого року 38 країн світу підтримали свято.

«Нехай це свято зітре кордони й об'єднує українців по всьому світу.  Наші щирі молитви наповнені вдячністю  нашим захисникам, волонтерам, нашим друзям і партнерам з усього світу, кожній людині, яка сьогодні працює для фронту, для перемоги. Я щиро вірю, що ми здолаємо ворогів і відбудуємо нашу країну. Зичу усім переможної любові і незламної віри. Нехай  сила величного духу українців служить щоденно Україні»,- наголосив Василь Зеленський.

День вишиванки щороку відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч  16-й Всесвітній день вишиванки - свято національної та духовної єдності, яке об’єднує українців незалежно від країни та місця проживання, мови та віросповідання чи політичних поглядів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора