Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

УКРАЇНА ПЕРЕМОГЛА У ЄВРОБАЧЕННІ-2022

Дата: 16.05.2022 07:50
Кількість переглядів: 152

Президент України Володимир Зеленський відреагував на перемогу українського гурту Kalush Orchestra в Євробаченні-2022.

"Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом", - написав Зеленський.

Переможець "Євробачення-2022", український гурт Kalush Orchestra дав першу пресконференцію після завершення грандфіналу.

Редакція сайту ТСН.ua зібрала головні тези, про що говорив фронтмен колективу Олег Псюк. Зокрема, репер відповів на запитання журналістів про війну в Україні, "Азовсталь" та перемогу.

Так, спершу Псюк висловив подяку усім, хто голосував за Kalush Orchestra, зазначивши, що цей рік дуже важливий і будь-яка перемога в усіх аспектах – дуже важлива.

Також Псюк відповів на запитання, чи не думав про те, що за Україну голосували не через пісню, а саме через війну.

"Усі знають, що досить довго ми були на 1 місці, але до початку війни ми були на 5 місці. Це свідчить про те, що наша пісня до вподоби людям. І чим більше було чути про Україну – тим більше слухати пісню. Мені було дуже приємно, коли я чув її у різних країнах. Пісня таки сподобалась європейцям. Велика подяка кожному, хто за неї проголосував", – зазначив Олег.

Також фронтмен гурту зазначив, що оскільки українська культура також під загрозою, то треба показати, що вона є, що вона жива, а українська музика має дуже красивий почерк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора