Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зеленський просить генсека ООН Гуттеріша допомогти в евакуації людей з "Азовсталі"

Дата: 05.05.2022 08:11
Кількість переглядів: 143

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішем.

Він повідомив йому про успішне проведення першого етапу, під час якого із заблокованого росіянами заводу "Азовсталь" в Маріуполі вдалося вивезти 121 людину.

Зеленський також звернувся до Генсека ООН з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" усіх поранених.

"Під загрозою – життя людей, які залишаються там. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння у їх порятунку", – цитує Зеленського пресс-служба офісу президента.

У свою чергу, командир полку "Азов" Денис Прокопенко ввечері в середу, 4 травня, оприлюднив відеозвернення під час якого повідомив про "вкрай складну ситуацію" на "Азовсталі".

"Вже другий день як противник прорвався на територію заводу, йдуть важкі кровопролитні бої", - наголосив він і зазначив, що українські бійці продовжують тримати оборону.

Міністерство оборони Росії заявило, що найближчі три дні - 5, 6 та 7 травня - готове відкрити гуманітарний коридор з території металургійного комбінату "Азовсталь" для евакуації цивільних осіб (робочого персоналу, жінок та дітей).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора