Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили питання викупу та будівництва нового житла для людей, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії

Дата: 03.05.2022 08:06
Кількість переглядів: 110

Фото без опису2 травня голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк та керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба провели нараду з представниками найбільших забудовників регіону.

Під час зустрічі обговорили питання викупу та будівництва нового житла для людей, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії. 

«Київщина зазнала величезних руйнацій. Без домівок залишилися тисячі сімей. І наша задача, як представників державної влади, забезпечити їх новим комфортним житлом . Ми підготували пропозиції для забудовників регіону. Часу для обговорення дуже мало, тому працюємо конструктивно, на результат», – заявив голова КОВА Олександр Павлюк.

Наразі держава розробила два підходи до вирішення цього питання. Це викуп та будівництво нового житла для осіб, які внаслідок воєнної агресії російської федерації проти України залишились без житла.
Фахівці адміністрації вже провели аналіз ринку нерухомості області. Загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових для викупу, становить понад 42 тис м². Наразі із забудовниками проводяться консультації щодо рекомендованої ціни для викупу цих квартир. Окрім того, кожна квартира повинна мати всю необхідну сантехнику та меблі.

Також на території області планується побудувати два житлових комплекси на 50 тис м² кожний. Вони будуть розташовані в населених пунктах, які найбільше постраждали від агресії росії та мають найбільші руйнування житлового фонду. Мова йде про Ірпінь та Бородянку. Території для цих майбутніх комплексів вже підібрані з урахуванням наближення до всіх необхідних комунікацій та дорожньої інфраструктури. Термін будівництва – до 5 місяців. «Усі маємо розуміти, в яких реаліях зараз знаходимося. Тому сьогодні ми зібрали на нараду саме забудовників нашої області. Важливо підтримати саме своїх регіональних представників. Це своєрідна протекція – сідайте, обговорюйте та об’єднуйтесь. Для вирішення цієї амбітної задачі необхідна спільна робота, синергія бізнесу, місцевої влади та держави. Президент поставив чітке завдання – до початку осіннього періоду люди мають бути з житлом. А ми повинні виконати його, адже мова йде про майбутнє наших жителів», – підкреслив Олексій Кулеба. 

Крім самих житлових комплексів, запропонований проєкт передбачає будівництво бомбосховищ, дитячих майданчиків, закладів освіти та іншої соціальної інфраструктури. 
Ескізи та технічні завдання цього проєкту будуть надані кожному забудовнику для вивчення та прийняття рішень щодо участі в будівництві нового житла. 

«Ми розраховуємо на плідну співпрацю. Можливо з боку забудовників також будуть пропозиції. Президент України робить все необхідне, щоб на законодавчому рівні спростити процедуру початку будівельних робіт та введення об’єктів в експлуатацію. Часу обмаль. Люди залишилися без своїх будинків і ми повинні допомогти їм отримати нові домівки якнайшвидше», – зауважив Олександр Павлюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора