Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Василь Зеленнський: 26 квітня- День Чорнобильської трагедії. Вшануємо світлу пам'ять загиблих ліквідаторів

Дата: 26.04.2022 08:19
Кількість переглядів: 135

Фото без описуШановні жителі Білоцерківського району!

Чорнобильська трагедія не має минулого часу. Вже 36 років поспіль вона звучить болючим відлунням у серцях людей. Саме в цей день у 1986 році сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Катастрофа на атомній електростанції перетворила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів, на зону відчуження. Покинуту і небезпечну, на сотні років. Близько 116 000 людей отримали статус переселенців і більше 6 000 – ліквідаторів. Ми стали свідками не тільки всесвітньої трагедії, а й безмежної мужності, жаги до життя багатьох тисяч наших земляків.

І знову біда. Російські загарбники захопили Чорнобильську АЕС у перший день повномасштабної війни РФ проти України - 24 лютого. Понад три тижні ЧАЕС перебувала під російською окупацією. У приміщеннях, де на ЧАЕС зупинялися російські загарбники, зафіксований підвищений в десятки разів радіаційний фон. Такий же фон зафіксований і в піску, яким вони набивали мішки для спорудження укріплень

Після відступу російських окупантів з Чорнобильської атомної електростанції вони залишили по собі фортифікаційні об'єкти в місцях максимального радіаційного фону, вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення.

Сьогодні робітники станції стоять на охороні мирного атому. Щиро дякую всьому персоналу Чорнобильскої АЕС за мужність та професіоналізм. Ці люди не покинули свій відповідальний пост навіть під час окупації, виконуючи свою роботу під дулами російських автоматів. Вони захистили людство від можливого повторення трагедії.

Ми пам'ятаємо і цінуємо самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла заради збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь.

Сьогодні є нагода вкотре згадати поіменно і вшанувати світлу пам'ять загиблих та низько вклонитися героям, які знаходяться поряд з нами. Рятуючи рідну Україну та все людство, вони з честю виконали свій обов'язок.

Над ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС доведеться працювати ще не одне десятиліття. Низько вклоняємося перед справжніми героями нашої Батьківщини!

Від усього серця зичимо здоров'я, добробуту та МИРУ.

З повагою та шаною

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора