Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Оганізацію проведення Великодніх свят керівництво Київської обласної військової адміністрації обговорили з Предстоятелем Православної церкви України митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм

Дата: 21.04.2022 08:51
Кількість переглядів: 131

Оганізацію проведення Великодніх свят керівництво Київської обласної військової адміністрації обговорили з Предстоятелем Православної церкви України митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

??Участь у зустрічі взяли очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк та керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба. 

??Під час зустрічі Митрополит Епіфаній наголосив, що мешканці Київщини в першу чергу повинні пам’ятати про свою безпеку та по можливості долучатися до онлайн-богослужінь. 

??“Російський ворог розуміє духовну складову боротьби. Тому він намагається позбавити нас цієї великодньої радості - свята Воскресіння Христового, яке надихає українців на подальшу боротьбу. Хто матиме бажання, може долучитися до трансляції богослужіння онлайн. Або прийти до церкви до початку комендантської години, залишитися в храмі на богослужіння, і зранку після служби, коли закінчиться комендантська година, йти по домівках”, – сказав Предстоятель ПЦУ.

??“Триває майже два місяці війни. Людям дуже важко морально. І всім нам потрібна духовна підтримка та відчуття згуртованості. І саме Великдень є таким світлим святом Воскресіння. Ми маємо організувати його з максимальною безпекою”, - зазначив Олексій Кулеба.

??Стежити за громадським порядком під час Великодніх свят будуть правоохоронці, а також представники комітетів сільських, селищних і міських рад. 

??«Не варто забувати, що в країні триває війна. І наш ворог дуже підступний. Я вдячний Митрополиту Епіфанію та представникам релігійних організацій за розуміння. У співпраці ми разом прийшли до спільного рішення, як найкраще організувати святкові дні в умовах війни”, - резюмував Олександр Павлюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора