Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Василь Зеленський: Дотримуйтеся рекомендацій у відповідності до яких мають бути проведені обряди Богослужіння та освячення

Дата: 20.04.2022 09:34
Кількість переглядів: 186

Василь Зеленський: Бажаю здоровя! Шановні жителі Білоцерківського району, переселенці! Вже цієї неділі православні віряни всього світу та представники інших конфесій відзначатимуть релігійне свято - Великдень.

Цього року це свято відзначаємо в умовах воєнного стану та з урахуванням терористичної загрози або ж інших провокацій до яких вдається агресор.

Дотримуйтеся рекомендацій у відповідності до яких мають бути проведені обряди Богослужіння та освячення.

 Отже, цього року на Великдень маємо такі обмеження:

- усі віряни святкуватимуть Великдень вдома. Богослужіння пройдуть у приміщеннях храмів виключно за участі священнослужителів та церковного причту. Зауважимо, що на території Київської області встановлено комендантську годину з 22:00 до 05:00 годин. Тому дістатися до храмів священнослужителям слід заздалегідь.

- освячення великодніх кошиків для усіх бажаючих має розпочатися по завершенню комендантської години, не раніше 05:30 ранку на територіях біля культових споруд. Без відвідування храмів та приміщень.

Серед головних заходів безпеки це – недопущення скупчення людей у приміщення храмів та дотримання усіма комендантської години.

Додатково про графіки проведення Богослужінь повідомлять керівники релігійних громад своїх прихожан окремо, також такі графіки будуть опубліковані на офіційних ресурсах місцевих громад.

Напередодні Великодніх свят звертаюся до усіх жителів громади з проханням відповідально і безпечно в цьому році відзначити релігійне свято. В державі триває війна, триває героїчна оборона країни і ми пам’ятаємо, що ворог дуже підступний і жорстокий. Тому дотримуємося вимог комендантської години, не допускаємо масових скупчень людей у приміщеннях храмів, не втрачаємо пильності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора