Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Практичні питання розбудови системи територіальної оборони Білоцерківщини та першочергові завдання, які постають у цій сфері перед органами місцевого самоврядування, в черговий раз обговорили сьогодні у районній раді

Дата: 15.04.2022 09:21
Кількість переглядів: 188

На спільній нараді,  яку провели  голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський,  керівник Органу управління добровольчих формувань територіальних громад Білоцерківського району Київської області Дмитро Киришун.

Дмитро Киришун:

  • З метою захисту рідного краю у всіх територіальних громадах Білоцерківського району були створені добровольчі формування територіальних громад.  Кількість добровольців вже сягнула понад 7000 осіб. Всі вони підписали контракти, більшість із них склали присягу на вірність народові України та готові захищати рідну землю, свій край. З кожним добровольцем та добровольчими формуваннями проводиться бойова підготовка. Вчимо їх добре володіти різними видами зброї у різних бойових ситуаціях. При цьому частина добровольців взагалі не служили в армії, не тримали у сильних руках бойову зброю. Але всі, як один, стали на захист своїх громад та домівок, своїх сімей! І у нас це справно виходить, адже ми захищаємо свої землі! Це наша Батьківщина!

  Очільник  районної ради Василь Зеленський говорить про важливість цієї роботи та необхідність налагодження ефективної комунікації між усіма учасниками, на які так чи інакше залучені до виконання завдань з розбудови тероборони. Серед ключових питань – матеріальне забезпечення та комплектування підрозділів ТрО, роз’яснювальна робота з населенням щодо порядку вступу на військову службу за контрактом, в резерв до підрозділів Сил територіальної оборони, порядку проходження служби та інші.

Далі у ході наради присутні мали можливість поділитися своїми думками та висловити власне бачення щодо шляхів вирішення проблем, з якими вони зіткнулися у цій сфері, а також тих завдань, яким слід приділити увагу в першу чергу. Зокрема, обговорили як проходять практичні навчання, які були  спрямовані на відпрацювання спільних дій різних підрозділів у надзвичайній ситуації, наприклад,  вишколів, навчань з військової підготовки, тактичної медицини, тощо.

За результатами обговорення учасники наради дійшли до спільної думки, що така безпосередня комунікація є дієвою та ефективною для нагального вирішення першочергових завдань з формування територіальної оборони, а тому ці наради  проводяться  щотижнево.

Білоцерківський район, як і вся Україна, всі її мешканці, знаходяться під надійним захистом наших добровольців, бійців ТРО та Збройних Сил України!

Перемога буде за нами! Смерть ворогам! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора