Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ЄС пропонує Україні можливість швидкого вступу

Дата: 09.04.2022 08:30
Кількість переглядів: 277

ЄС передав президенту Зеленському анкету, яка дасть змогу Україні зробити наступний крок для отримання статусу кандидата на вступ у ЄС.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що Європейський Союз підтримуватиме Україну, щоби заповнення її заявки на вступ до ЄС тривало "тижнями, а не роками", оскільки процес прискорився через війну.

"Росія впаде в економічний, фінансовий та технологічний занепад, а Україна крокує до європейського майбутнього. Ось що я бачу", – сказала вона.

"Цей запитальник – це основа для дискусії, яка має призвести до висновку Єврокомісії (щодо готовності України до отримання статуту кандидата - ЄП)", - заявила вона, цитує Європейська правда.

Президентка фон дер Ляєн уточнила, що йдеться про пришвидшену процедуру, оскільки відносини України та ЄС є настільки розвинутими, що Брюссель не потребує відповідей.

"Ми знаємо багато один про одного. Тому заповнення забере не роки, як зазвичай, а тижні", - пояснила вона.

Президент Володимир Зеленський отримав запитальник і запевнивщо "Україна буде готова з відповідями за тиждень".

Європейський Союз також додатково надасть Україні ще 500 мільйонів євро на купівлю озброєння для боротьби із російським вторгненням.

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на пресконференції в Києві після зустріч з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Європейська правда.

"Ми вже виділили 1 мільярд євро. За кілька днів ми зможемо виділити ще 500 мільйонів євро", - сказав Боррель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора