Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Володимир Зеленський: Якби всі в світі мали хоч 10% сміливості українців, небезпеки для свободи народів не було б

Дата: 08.04.2022 07:51
Кількість переглядів: 114

Президент Володимир Зеленський виступив із промовою, де похвалив українців за сміливість та закликав поширювати її у світі.

"Якби всі у світі мали хоча б 10% сміливості, яку маємо ми, українці, взагалі жодної небезпеки для міжнародного права просто не було б. Жодної небезпеки для свободи народів не було б. Будемо поширювати нашу сміливість", - сказав він.

Він зазначив, що проти Росії треба вводити сміливіші санкції.

За словами Зеленського, передусім Україні треба зброя, "і це буде найсильнішою санкцією проти Росії з усіх, які тільки можуть бути".

Президент прокоментував новину про те, що Росії призупинили членство у Раді ООН з прав людини.

"Росія вже давно не має жодного стосунку до концепції прав людини. Можливо, колись це зміниться. Але поки що російська держава та російські військові є найбільшою загрозою на планеті для свободи, для безпеки людини, для концепції прав людини як такої. Після Бучі це вже очевидно", - сказав він.

Зеленський каже, що з початком розбору завалів у Бородянці можна чекати ще більше жертв російських військових.

"А що ж буде, коли світ дізнається всю правду про те, що російські військові наробили в Маріуполі?" - додає президент.

За його словами, з`являється більше інформації, що російські пропагандисти готують відповідь "на шок усіх нормальних людей від побаченого в Бучі".

"Збираються так показати жертви в Маріуполі, ніби це не російські військові їх убили, а нібито українські захисники міста. Для цього окупанти збирають трупи на вулицях, вивозять їх. І можуть використати десь в інших місцях відповідно до розроблених пропагандистських сценаріїв", - сказав президент.

"Ми маємо справу із загарбниками, у яких не залишилося нічого людського. Щоб виправдати власні вбивства, вони беруть убитих людей просто як декорації, як пропагандистський реквізит. І це – окремий воєнний злочин, за який для кожного з пропагандистів буде відповідальність", - додав він.

Президент відзвітував, що продовжує виступати для парламентів світу: сьогодні в Греції та Кіпрі, завтра – для Фінляндії.

Він привітав рішення дипломатів Туреччини, Литви та Словенії повернутись до Києва. "Це чіткий сигнал агресору, що Київ – наша столиця. Не губернське місто Росії", - сказав Зеленський.

Перед зверненням президент підписав указ про відзначення державними нагородами 344 військових ЗСУ. Ще 5 воїнів стали Героями України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора