Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч Президента Володимира Зеленського з представниками українських ЗМІ

Дата: 05.04.2022 18:03
Кількість переглядів: 129

Об’єднання влади на місцях дало змогу значно зміцнити оборону нашої держави – Президент України.

Центральна влада доклала багато зусиль, щоб голови обласних державних адміністрацій створили єдині команди з міськими головами та представниками правоохоронних органів на місцевому рівні, і це значно зміцнило оборонні позиції нашої держави. Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю представникам українських ЗМІ.

«Треба чесно сказати, що ми всі над цим працювали. Сильно, дзвінками, криками. Однак ці команди з’явилися. І ними сьогодні можуть пишатися їхні міста, і до них немає питань», – зазначив Глава держави. 

Володимир Зеленський наголосив, що деякі міські голови не змогли продемонструвати стійкість у воєнний час, проте завдяки командній роботі вони повернулися до повноцінного виконання обов’язків. 

«Ми об’єднали ці команди, багато мерів прийшли до тями і через три-чотири дні почали працювати. І потім сказали: вибачте, ми реально просто були неготові. По-людськи поговорили, на сьогодні все нормально», – розповів він.

Президент зауважив, що багато очільників обласних державних адміністрацій зараз стали професійними «менеджерами війни».
«Жоден голова обласної державної адміністрації нікуди не побіг. Чесно кажучи, я не вважаю, що в нас був такий кадровий підхід. Але так сталося, що ці люди просто потужні. І всі вони на місцях, усі голови обласних державних адміністрацій», – сказав Володимир Зеленський.

За словами Глави держави, окремі очільники територіальних громад показали себе сильними та мужніми людьми і навіть віддали життя за нашу Батьківщину.

«На жаль, ми втратили декількох із них. Вони були вбиті. Їх катували. Після війни ми сядемо й на рівні регіонів будемо розказувати, скільки дзвінків із такими людьми, скільки всього відбулося, як це було. Як вони обманювали ворога, це було щоденно. Декілька разів ми «ховали» цих людей, їх вивозили, потім завозили для того, щоб вони з’являлися на площах як символ для людей, що вони на місці», – розповів Президент. 

Він наголосив, що міські голови стали «людьми-прапорами», які підтримували мешканців громад у важкий час війни.
Володимир Зеленський також зазначив, що багато представників бізнесу також залишилися в Україні та підтримували громадян і військових на волонтерських засадах. 

«Усім цим людям я дуже вдячний, який би бізнес вони не представляли – малий, середній, великий. Все одно вони молодці», – сказав Глава держави. 

Проте він зауважив, що були й підприємці, які під приводом тієї чи іншої діяльності нібито заради України виїжджали за кордон.
За словами Глави держави, українські олігархи також проявили різні якості під час війни.

«Вони поводилися по-різному. Висновки будемо робити, коли переможемо. Дехто несподівано став героєм, а хтось перестав бути міцною людиною», – резюмував Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора