Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд України розробив та реалізує комплексну програму підтримки переселенців

Дата: 05.04.2022 11:40
Кількість переглядів: 127

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського Уряд України розробив та реалізує комплексну програму підтримки переселенців, яка охоплює три напрямки: гроші, робота, житло.

Програма почала роботу з 21.03.2022 з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами.

Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу розміром 2000 гривень. Дана опція буде доступна у застосунку «Дія». Також 3000 гривень буде виплачено на кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала в більш безпечні регіони.

Щоб отримати довідку внутрішньо переміщеної особи можна звернутися за місцем свого фактичного перебування до:

- структурного підрозділу з питань соціального захисту населення,

- уповноваженої особи територіальної громади,

- центру надання адміністративних послуг.

Постанова № 269 передбачає можливість подання документів через Портал «Дія» із включенням поданих даних до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та формування довідки в електронному вигляді.

При зверненні до відповідних органів, уповноважені особи видають довідку ВПО за своїм підписом і формують електронну справу для включення інформації до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання довідки повнолітня або неповнолітня внутрішньо переміщена особа (віком від 14 до 18 років) звертається особисто, а малолітня дитина (віком до 14 років), недієздатна особа або особа, дієздатність якої обмежена, - через законного представника (батьки, усиновителі, а також опікуни та піклувальники).

Для оформлення довідки необхідно подати такі документи:

1. Заява (встановленого зразка).

2. Документ, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України, або документ, що засвідчує особу і підтверджує її спеціальний статус.

3. Свідоцтво про народження дитини.

4. Довідка із банку із зазначенням рахунку (при подачі допомоги на отримання даної допомоги).

Додатково при необхідності подаються: документ, що посвідчує особу законного представника; документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника; документи, що підтверджують родинні стосунки між дитиною і заявником.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора