Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Ми бачили в Ірпені та Бучі те, чого не забудемо ніколи" - Ліз Трасс

Дата: 05.04.2022 08:15
Кількість переглядів: 140

Фото без описуРосія більше не може залишатися членом Ради ООН з прав людини після злочинів, які скоїли російські військові в окупованих містах.

Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс на спільній прес-конференції зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. Зустріч міністрів відбулася у британському посольстві у Варшаві.

Ліз Трасс категорично засудила розправу над мирними мешканцями Бучі й наголосила: “Ми бачили те, чого не забудемо ніколи. Різанина, насилля над жінками, напади на безневинних цивільних осіб".

"Цілком очевидно, що мали місце воєнні злочини. Ми співпрацюємо з Міжнародним Кримінальним судом, виділяємо фінансування”.

Велика Британія передасть справу про російські злочини в Україні у Міжнародний кримінальний суд і тісно співпрацюватиме з українським урядом щодо цього питання.

“Ми не заспокоїмося, поки ці злочинці не постануть перед правосуддям”, - запевнила Трасс.

На зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 цього тижня обговорять подальші санкції проти Росії, зазначила Трасс.

“Путін має програти в Україні. Реальність така, що в Росію досі надходять гроші із країн Заходу, ці гроші підживлюють військову машину Путіна. І це має припинитись”, - заявила глава британського МЗС.

 

BBCCopyright: BBC

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що російську військову машину зупинять відмова від нафти, газу та вугілля.

Крім того, на переговорах дипломати обговорили потенційне закриття світових портів для російських кораблів, а також повне відключення всіх російських банків від SWIFT.

Міністри домовилися про спільну прзицію щодо санкцій, які мають запровадити на рівні Великої сімки та ЄС найближчими днями.

Тих західних політиків, які й далі збираються купувати російський газ, український міністр запросив приїхати у постраждалу в Бучу і подивитися, що там відбулося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора