Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зеленський: Кожен винний у воєнних злочинах буде у Книзі катів. Буде знайдений і покараний

Дата: 04.04.2022 07:35
Кількість переглядів: 129

В Україні буде створено спеціальний судовий механізм для розгляду кожного воєнного злочину. Кожного воєнного злочинця чекає покарання. Про це заявив у зверненні до нації президент Володимир Зеленський.

"Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців: слідчих, прокурорів та суддів. Цей механізм допоможе Україні та світу притягнути до конкретної відповідальності осіб, які розв'язали або будь-яким чином брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти наших людей", - заявив він.

"МЗС, Офіс генпрокурора, Нацполіція, СБУ, розвідка та інші структури повинні направити всі зусилля на те, щоб цей механізм почав працювати негайно", - додав президент України.

Зеленський закликав всіх небайдужих українців, зокрема, представників діаспори, а також друзів України у світі долучитися до цієї робити.

"Настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі. Кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів. Буде знайдений і покараний", - пообіцяв він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора