Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Вони вбивали свідомо, з задоволенням" - Зеленський про дії російських військових у Бучі

Дата: 04.04.2022 07:33
Кількість переглядів: 124

Світ буде сприймати Росію крізь призму злочинів, які російські військові скоїли проти мирних мешканців у Бучі та її околицях. Про це заявив у зверненні до нації президент Зеленський.

"Сотні вбитих людей. Закатованих, розстріляних мирних людей. На нашій землі побувало концентроване зло – вбивці, кати, гвалтівники, мародери, які називають себе армією, і які заслуговують тільки на смерть після того, що вони зробили", - сказав він.

Зеленський заявив, що хоче, аби матері російських солдат побачили тіла вбитих у Бучі, Ірпені, Гостомелі.

"Що зробив чоловік, який їхав вулицею на велосипеді? Навіщо катували до смерті звичайних мирних мешканців в звичайному мирному місті? Навіщо душили жінок після того, як виривали в них з ух сережки. Як можна було гвалтувати жінок та вбивати їх на очах у дітей? Знущатися над їхніми тілами навіть після смерті? Навіщо давили танками тіла людей? Що зробило вашій Росії місто Буча?", - звернувся Зеленський до росіян російською мовою.

"Російські матері, навіть якщо ви ростили своїх дітей мародерами, то як вони стали ще й катами? Ви не могли не знати, що всередині у ваших дітей. Вони вбивали свідомо, і з задоволенням", - додав президент України.

Зеленський також заявив, що хоче, щоб усі російські керівники бачили, як російські військові виконують їхні накази.

"Солідарна відповідальність за ці вбивства, за ці тортури, відірвані вибухами руки, які лежать на вулиці, за постріли в потилицю зв’язаним людям. Отак тепер буде сприйматися російська держава. Це ваш образ. Ваша культура і людське обличчя загинули разом з українцями та українками, до яких ви прийшли", - наголосив він.

Зеленський вважає, що після вигнання російських військових з інших регіонів, світ може побачити ще більше закатованих людей.

"Бо така природа російських військових, які прийшли на нашу землю. Це виродки, які не вміють інакше. І такі в них були накази", - зазначив він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора