Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Посівна та "десятки мільярдів" на армію. Уряд провів перше відкрите засідання з початку війни

Дата: 30.03.2022 07:51
Кількість переглядів: 128

Кабінет міністрів провів перше відкрите засідання з початку війни з Росією.

Робота стосувалася дев’яти основних напрямів життя країни у воєнних умовах:

  • Армія – уряд працюватиме над забезпеченням війська та військово-промислового комплексу, на це перерозподілили вже "десятки мільярдів".
  • Продовольча безпека – уряд запевняє, що сформували стратегічні запаси їжі на декілька років, посівна йде в 11 областях. У планах забезпечити також експорт.
  • Нова економічна політика – полягає в радикальному скороченні податків до 2% від обороту, без ПДВ, без податку на прибуток. Надаватимуть кредити підприємцям під 0% до 60 млн гривень.
  • єПідтримка та соціальні програми допомоги – уряд проіндексував пенсії за березень, пенсії за квітень у регіонах, де йдуть бойові дії, будуть виплачувати авансом. За програмою єПідтримка виплачують по 6,5 тисяч гривень тим, хто втратив роботу.
  • Програма "Ти вдома" - йдеться про допомогу вимушеним переселенцям з житлом, роботою та грішми. Держава обіцяє пільги у сплаті комунальних послуг тим, хто дасть прихисток переселенцям, виплати від 2 до 4 тис. гривень щомісяця та компенсації зарплати у розмірі 6,5 тис. гривень за кожного переселенця, якого візьмуть на роботу.
  • "Енергетичний фронт". Україна від’єдналася від енергомереж Росії й Білорусі та приєдналися до європейської енергосистеми ENTSO-E. Уряд прибрав акциз на паливо, знизив ПДВ з 20% до 7% та домовилися про поставки тисяч тонн пального.
  • "Логістика воєнного часу" – йдеться про нові склади, посилену роботу "Укрзалізниці" та нові логістичні автомобільні маршрути.
  • "Світ з Україною" – уряд обіцяє кроки по спрощенню доставлення гуманітарної допомоги, посиленню санкцію щодо Росії та отриманню фінансової допомоги для України. Понад 3 млрд доларів уже отримали. Ще щодо 10 млрд доларів йдуть перемовини, повідомляє уряд.
  • Відновлення України – йдеться про підрахунок збитків, заморожування та арешт всіх російських коштів за кордоном та акумуляцію коштів від партнерів у Фонд відновлення України. Уряд повідомляє, що йдеться про План відновлення України, який має об’єднати країни світу: від США до Японії, від Австралії до Канади.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора