Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне зі звернення президента України Володимира Зеленського вночі 28 березня

Дата: 28.03.2022 08:41
Кількість переглядів: 114

Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам. "Російське цензурне відомство вийшло з погрозою. Так і написали – вимагають відмовитись від публікації розмови. Це було би смішно, якби не було так трагічно".

??Президент провів розмову з майже 500 українських телевізійників, які створюють телемарафон "Єдині новини".
Голова держави "підтримав глобальний марафон заради миру в Україні. Не тільки телевізійний. Ще у десятках міст у всьому світі люди зібралися на підтримку нашої держави, на підтримку свободи. Приємно!".

??Зеленський продовжить звертатися до парламентів інших країн. "Тиждень планується дуже насиченим, з дипломатичної точки зору. Тож нікому не вдасться сховати український інтерес десь у політичних кабінетах або в бюрократичних лазівках".

??Президент подякував людям у Херсоні, Каховці, Славутичі та інших містах, які не припиняють чинити опір окупантам.

??Зеленський звернувся до "феноменальних дурнів, які намагаються співпрацювати з російськими військами": "Я хочу нагадати, що вони і своїх-то кидають. Що ж вони зроблять з чужими зрадниками? Сказав би їм: подумайте. Але знаю, що думати таким людям нічим. Інакше і зрадниками не стали б".

??Протягом тижня продовжиться робота щодо нових санкцій проти Росії, "доки російські війська залишаються на території України".

??"Попереду – і новий раунд переговорів, бо ми шукаємо миру. Реально. Без затягування. Як мені доповіли, є можливість і потреба для очної зустрічі вже на території Туреччини. Це непогано. Подивимось на результат".

??Пріоритети у переговорах – суверенітет, територіальна цілісність України, дієві гарантії безпеки, мир, відновлення нормального життя.

??Збройні Сили України стримують російських окупантів, а на частині напрямків – роблять навіть кроки вперед.

??Президент підписав укази про присвоєння звання Герой України 15 військовослужбовцям Збройних Сил України, трьом з них - посмертно. А також указ про відзначення державними нагородами 142 військовослужбовців ЗСУ та п?ятьох військовослужбовців Управління держохорони України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора