Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Благодійний телемарафон-концерт Save Ukraine відбувся у неділю, 27 березня, його транслювали понад 20 країн.

Дата: 28.03.2022 08:26
Кількість переглядів: 106

Благодійний телемарафон-концерт Save Ukraine відбувся у неділю, 27 березня, його транслювали понад 20 країн.

Про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Save Ukraine – благодійний телемарафон-концерт. Цей захід успішно відбувся. Цієї неділі, 27 березня, понад 20 країн транслювали на своїх телеканалах і стримінгових платформах унікальний міжнародний захід на підтримку України. Провідні артисти з усього світу, прямі включення з європейських столиць і, звичайно, улюблені українські виконавці. Так збирали кошти на допомогу Україні», - зазначила дружина Президента.

В Україні телемарафон показували усі телеканали та платформи, що транслюють марафон «Єдині новини»: «1+1», Телеканал ICTV, телеканал СТБ, «2+2», Телеканал Україна, Inter TV-Channel, Телеканал "Рада", Суспільне Новини тощо. Для глядачів в інших країнах трансляція була доступна на Ютуб-каналі Atlas Festival - Atlas Weekend та на міжнародних версіях телеканалів.

Вона також повідомила про культурні заходи на підтримку України, які вже відбулися.

Зокрема, у всесвітньо відомому лондонському театрі Колізей за підтримки посольства України у Великій Британії відбулася вистава Dance for Ukraine. Її поставили колишні учні Київського хореографічного училища Іван Путров та Аліна Кожокару. Весь дохід від аншлагу пішов на гуманітарну допомогу постраждалим українцям.

Крім того, за словами першої леді, класичний романс «Чорнії брови, карії очі» та ще безліч українських музичних творів прозвучали в посольстві Ватикану в Туреччині на благодійному концерті українського концертмейстера Євгена Кострицького та туркменського піаніста й диригента Рустама Рахмедова. Кошти від продажу квитків також пішли на гуманітарну допомогу.

«Музика – проти війни. Всі культури світу – проти смерті та руйнувань», - написала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора