Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання “місто-герой” Бучі та Ірпеню

Дата: 25.03.2022 14:00
Кількість переглядів: 205

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання “місто-герой” Бучі та Ірпеню.

Про це Глава держави спочатку оголосив у своєму відеозверненні, а згодом видав відповідний указ.

«Я вдячний усім українцям і українкам. Кожному і кожній за цей місяць боротьби. І, звичайно, – нашим Збройним Силам, нашій Нацгвардії, нашим прикордонникам, лікарям і рятувальникам, тероборонівцям, розвідникам, працівникам спеціальних служб і багатьом-багатьом, хто береже наше життя. Нашу вільну Україну», – зазначив Володимир Зеленський при цьому.

Крім того, звання «місто-герой» присвоєно Миколаєву та Охтирці.

«З метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройній агресії Російської Федерації проти України», – йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського «Про присвоєння почесної відзнаки “Місто-герой України”»№164/2022.

Нагадаємо, що раніше, 6 березня «містом-героєм» Указом Президента було оголошено Гостомель.

«Наші міста Київщини ніколи не підкоряться загарбнику. Гостомель, Буча, Ірпінь стали справжніми фортецями. Тільки назви цих міст вселяють страх у ворога. Це справжні міста-герої, як і всі їх жителі та захисники. Вони й зараз стоять на обороні столиці, знищуючи ворога. Дякую кожному, перемога буде за нами. А міста ми відбудуємо після війни. Слава Україні. Слава захисникам Київщини», – зазначив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора