Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Київської ОВА: треба не дати військам РФ перейти річку Ірпінь і продовжити наступ на Київ

Дата: 22.03.2022 16:20
Кількість переглядів: 210

Завданням Збройних сил України на Київщині є утримати російські війська від спроб перейти річку Ірпінь і продовжити наступ на Київ, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода керівник Київської військової обласної адміністрації генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Відповідаючи на запитання про те, яка ситуація на північно-західних околицях Києва – в районі Бучі та Гостомеля, він сказав: «Поки що вони – під окупацією. Що Буча, що Гостомель. Повністю той регіон. Там поки що ніяких ми дій зробити не можемо. Нам треба утримати противника в його спробах перейти річку Ірпінь і продовжити наступ на Київ. Поки що потенціал не дає нам можливості перейти до контрнаступальних дій в цьому напрямку. Тільки локально [діємо]. Потенціал нарощується. Противник потенціал втрачає, а ми нарощуємо. Чи буде у нього потенціал? Від цього буде далі [залежати] перебіг бойових дій».

За словами Павлюка, Київ – «дуже велика проблема для Росії, і вони зроблять все, щоб сюди зайти».

Активність військових РФ у Київській області зупинена, додав він.

«Ворог зупинений. Ворог шукає шляхи, але і наші Збройні сили не чекають – також активно проводять відповідні дії, постійно сковують ворога, постійно наносять ураження. Так що паритет зберігається, і я надіюся, що паритет буде на нашу сторону в найближчий час», – сказав Павлюк.

«Противник чекає на резерви. Ми також чекаємо. Ми проводимо заборону висування цих резервів. Виснажуємо противника, нарощуємо свої сили. Якщо нам вдасться і ми наростимо [резерви], то ми виконаємо ті завдання, які на нас покладені зі звільнення Київської області від окупанта. Але Київ – дуже велика проблема для Росії, і вони зроблять все, щоб сюди зайти. А ми повинні зробити навпаки», – додав голова ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора