Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь державних службовців та інших посадових осіб в обороні України не є порушенням законодавства – роз’яснення НАЗК

Дата: 16.03.2022 16:53
Кількість переглядів: 224

Участь державних службовців та інших посадових осіб в обороні України не є порушенням законодавства – роз’яснення НАЗК.

За вами правда та наша перемога: посадовці, які вступили до лав ЗСУ, тероборони та добровольчих формувань не порушують вимоги щодо сумісництва та суміщення.

Публічні службовці, які зараз обороняють Батьківщину та проходять військову службу та службу у складі Сил територіальної оборони Збройних Сил України (ЗСУ) чи добровольчих формувань територіальних громад жодним чином не порушують обмеження щодо сумісництва і суміщення з іншими видами діяльності.

Попри те, що Закон України “Про запобігання корупції” передбачає обмеження щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю для ряду посадовців, захищаючи Батьківщину від рашистських окупантів посадовець не порушує вимог антикорупційного законодавства. До того ж на час військової служби за посадовцем зберігається робоче місце.

НАЗК підтримує посадовців у боротьбі з рашистами та наголошує – соціальні гарантії передбачені для бійців ЗСУ, тероборони та добровольчих формувань не вважаються додатковим прибутком.

Ознайомитися з роз’ясненням НАЗК докладніше можна за посиланням https://nazk.gov.ua/uk/documents/roz-yasnennya-6-vid-14-03-2022-shhodo-zastosuvannya-okremyh-polozhen-zakonu-ukrayiny-pro-zapobigannya-koruptsiyi-stosovno-dotrymannya-obmezhen-shhodo-zapobigannya-koruptsiyi-pid-chas-uchasti-u-oboroni/?hilite=

Дякуємо захисникам та захисницям нашої Батьківщини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора