Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зеленський:Упевнений, що вже скоро ми зможемо сказати нашим людям: повертайтеся...

Дата: 05.03.2022 14:40
Кількість переглядів: 217

Президент Володимир Зеленський наголосив, що жінки й діти з України, які евакуйовуються до Європи, отримали гідне ставлення, гуманітарної кризи на кордоні немає.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Нам вдалося не допустити гуманітарної кризи на кордоні. Вдалося організувати ситуацію так, щоб тисячі українських жінок і дітей отримали гідне ставлення. Ніхто не питає, якої вони національності, якої вони віри, скільки у них грошей. Фактично, у нас більше немає кордону з дружньою Польщею, бо ми разом на боці добра, нам не до кордонів», - сказав глава держави.

Він поінформував, що вночі говорив із президентами Франції та Польщі. За його словами, такі розмови є щоденними, а взаємодія – постійною.

«Я безмірно вдячний кожному з них, як безмірно вдячний Анджею (Дуді – ред.) за його рішучість та відданість нашій спільній справі: захисту людей. Вдячний дружині Анджея Агаті! Друзі, яких я щиро вважаю друзями», - підкреслив глава держави.

Водночас він висловив сподівання, що незабаром усі українці, які виїхали з країни через війну, зможуть повернутися додому.

«Упевнений, що вже скоро ми зможемо сказати нашим людям: повертайтеся! Повертайтеся з Польщі, з Румунії, Словаччини та всіх інших дружніх країн. Повертайтеся, бо загрози більше немає», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора