Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

«Путін помилився» – Байден у зверненні State of the Union. Конгрес США влаштував овацію Україні

Дата: 02.03.2022 06:50
Кількість переглядів: 221

Президент США Джо Байден звинуватив президента Росії Володимира Путіна у недооцінці реакції Заходу на його неспровоковане вторгнення в Україну. Про це він сказав у щорічному зверненні «Про становище держави» (State of the Union), оприлюдненому 2 березня вночі за київським часом (це вечір 1 березня у США).

Вже на початку виступу, в якому тема боротьби України проти агресії Москви мала перше місце, конгресмени та інші запрошені особи влаштували овацію українському народу. Провідні політики США привітали українців в особі посла України в Сполучених Штатах Оксани Маркарової, яка сиділа поруч із американською першою леді Джил Байден. Багато конгресменів мали в руках українські синьо-жовті прапори.

«Протягом усієї нашої історії ми засвоїли цей урок – коли диктатори не платять ціну за свою агресію, вони викликають ще більше хаосу. Вони продовжують рухатися. І ціни та загрози для Америки та світу продовжують зростати», – сказав Байден, який наголосив, що Путін знехтував міжнародними зусиллями із запобігання війні.

«Війна Путіна була навмисною і неспровокованою. Він відкинув зусилля в галузі дипломатії. Він думав, що Захід і НАТО не дадуть відповіді. І він думав, що може розділити нас. Путін помилився. Ми були готові», – наголосив президент США.

https://www.youtube.com/watch?v=XXXbv5k3HA4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора