Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зеленський про переговори: Росія намагається тиснути , таку тактику ми сприймаємо

Дата: 01.03.2022 07:49
Кількість переглядів: 223

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи переговори між українською та російською делегаціями, зазначив, що наразі немає такого результату, який хотілося б отримати.

Про це він сказав під час вечірнього звернення, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський нагадав, що 28 лютого за ініціативою російської сторони відбувся перший раунд переговорів між Україною та Росією. Він заявив, що ці переговори проходили на тлі бомбардування та обстрілів української території.

"Було видно синхронізацію обстрілів із переговорним процесом. Я вважаю, що таким нехитрим способом Росія намагається тиснути. Не втрачайте часу. Тактику таку ми не сприймаємо. Справедливі переговори можуть бути тоді, коли одна сторона не б'є по іншій стороні реактивною артилерією саме в момент переговорів", – підкреслив глава Української держави.

Він повідомив, що наразі немає такого результату, який би Україна хотіла отримати. За словами Зеленського, Росія заявила свої позиції. Водночас від української делегації прозвучали зустрічні пункти для завершення війни.

"Деякі сигнали ми отримали. Коли делегація повернеться у Київ, проаналізуємо почуте й тоді будемо визначатись, як переходити до другого раунду переговорів", – підсумував Президент України.

Як повідомлялося, 28 лютого українська делегація зустрілася з російською на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять. Ключовим питання перемовин було негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, який взяв участь у зустрічі, повідомив, що українська та російська делегації обговорили низку пріоритетних тем і тепер повертаються до своїх столиць, аби провести консультації щодо подальших рішень. За його словами, сторони обговорили можливість проведення найближчим часом другого раунду, на якому обговорені теми матимуть конкретну практику розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора