Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський: кількість бажаючих вступити до лав територіальної оборони надихає

Дата: 28.02.2022 10:10
Кількість переглядів: 222

«Моя Київщина» змогла поспілкуватися з одним з ключових керівників півдня нашої області Василем Зеленським.  

- Василю Василевичу, чи багато мешканців району виявили бажання вступити до батальйону територіальної оборони

Білоцерківщини.  і чи забезпечені бійці зброєю та засобами захисту?

- Скажу, що кількість бажаючих вступити до лав територіальної оборони надихає. Зараз батальйон укомплектовано. Разом з тим ми  раді  допомозі, штаб працює цілодобово. Ми постійно знаходимся на зв’язку. Хочу звернутись до тих бажаючих, які хотіли, але за якихось причин не змогли записатись до батальйону. Не змінюйте місце проживання. Залиште свої телефони. Ваша допомога знадобиться.

Щодо засобів захисту, то дійсно з цим виникли проблеми, але вони не суттєві і ми маємо їх швидко вирішити.

В районі проживає багато одиноких людей похилого віку, які виявились безпорадними у цій складній ситуації. Хто їм допомагає?

- Що стосується закладів соціального захисту та дитячих закладів, то ми тримаємо все під контролем. Щодо одиноких людей, які раніше не звертались до соціальних служб, зараз в громадах соціальні працівники складають відповідні списки, ніхто не залишиться без уваги.

- Чи були виявлені в районі диверсанти?

- Зараз диверсійні групи з’являються в різних населених пунктах області. Зокрема в Білоцерківській громаді силами територіальної оборони та ЗСУ була знешкоджена диверсійна група. Тому варто бути пильним. Дотримуватись режиму комендантського часу з вечора 17 до 8 години ранку. Не ходити поблизу військових майданчиків. Так територіальній обороні буде легше виявити зловмисників. Важливо, щоб люди повідомляли поліцію про незнайомців, підозрілий транспорт та незвичні мітки.

- Чи були зафіксовані факти мародерства?

- Ні. І сподіваємось, що це ганебне явище нас омине. Поліція та тероборона працює, щоб цього не сталось.

- Яка ймовірність масивних атак ворога в районі?

- Зараз не можна говорити про будь-які  гарантії. Все швидко міняється . У нас працює оповіщення. Ми сподіваємось на наші протиповітряні  сили, які боронять наш повітряний простір, на наших хлопців з територіальної оборони, ми готові до боротьби і ми переможемо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора