Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання постійної комісії Білоцерківської районної ради з питань законності…

Дата: 22.02.2022 16:09
Кількість переглядів: 362

Фото без описуГолова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та голова Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Мерзлюк взяли участь у засіданні  постійної комісії Білоцерківської районної ради з питань законності, правопорядку, регламенту, депутатської етики та децентралізації, яка проходила під головуванням Володимира Саніна.

Оперативно обравши Василя Хрика секретарем, члени засідання приступили до обговорення питань.

Ключовим питанням наради стало обговорення організації та підтримки діяльності батальйону територіальної оборони Білоцерківського району. Як зазначив командир батальйону Валерій Римарчук, жителі Білоцерківщини підтримують необхідність створення загонів тероборони. Наразі у громадах району приймаються відповідні програми заходів національного спротиву, результативно функціонує Центр рекрутингу, який здійснює набір всіх бажаючих вступити до складу резерву тер оборони…

Далі Валерій Римарчук доповів про використання бюджетних коштів та представив Програму по підтримці заходів територіальної оборони на території Білоцерківського району на 2022 -2025 роки. Жваву дискусію викликало обговорення цього питання. Депутати пропонували зарезервувати державні кошти на дані заходи та питання винести на бюджетну комісію.

Про появу масових порушень, які несуть загрозу не лише життю людей, а й навколишньому середовищу, проінформував учасників наради заступник начальника Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Василь Чех.

Василь Михайлович зазначив, що  за минулий рік було зафіксовано 1393 пожеж, переважна більшість з яких визначена як самопідпали. Мова йде про різке зростання чисельності підпалів сміття, сухої трави та насаджень, про підпал 71 автомобіля, та 28 загиблих…

За словами керівника управління, сприятливі погодні умови спонукають населення до вчинення безвідповідальних дій, які призводять до виникнення пожеж. Саме тому фахівці ДСН вкотре звертаються до населення району з проханням відповідально ставитися до власної безпеки та до збереження довкілля.

Члени комісії розглянули проект рішення про упорядкування структури виконавчого апарату Білоцерківської районної ради, яку запропонував голова ради, далі Олег Маценко, начальник відділу юридичного забезпечення та з питань звернень громадян апарату Білоцерківської районної державної адміністрації представив Програму щодо заходів, пов'язаних з виконанням судових рішень та інших зобов'язань, які виникли в зв’язку з реорганізацією та ліквідацією районних державних адміністрацій та установ на 2022-2025 роки.

Анатолій Чичикало, заступник голови Білоцерківської районної ради на розгляд членам комісії представив затвердження списку присяжних Рокитнянського районного суду Київської області,  план роботи Білоцерківської районної ради VІІІ скликання на 2022 рік та  звернення депутатів Білоцерківської районної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо вжиття термінових заходів по стабілізації цін на продукти харчування та зупинення інфляції в Україні.

Володимир Бабенко виступив із депутатським зверненням  про злочин голови Білоцерківської районної ради.

Дані питання пропонують розглянути на сесії районної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора