Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Білоцерківщині вшанували воїнів-афганців

Дата: 15.02.2022 13:41
Кількість переглядів: 266

Протистояння на сході України, за якими щодня ми спостерігаємо з болем серця, роблять воєнні події минулих днів більш зримими, злободенними та важливими.

Об’єднані спільним бойовим шляхом і спільною життєвою місією, воїни-інтернаціоналісти, учасники антитерористичної операції  сьогодні, 15 лютого, під урочисті дзвони великого і світлого свята Стрітеня зібралися біля каплиці Святого Георгія Побідоносця, щоб відзначити 33-тю річницю виводу військ з Афганістану.

Зі словами великої поваги та щирої вдячності до поважних воїнів, сивочолих, усміхнених і серйозних, зовсім спокійних і трохи схвильованих звернулися заступник голови Білоцерківської районної ради Володимир Федорчук, заступник голови райдержадміністрації Людмила Веряскіна, радник голови Білоцерківської міської територіальної громади Микола Антонюк.

У своїх виступах керівники наголошували, що завдяки справжнім патріотам український народ ніколи не дасть себе поневолити, а молоде покоління, діти й онуки військових мають пишатися ними й брати з них приклад.

Усім присутнім представники влади побажали міцного здоров’я, родинного затишку і тепла, благополуччя та впевненості у завтрашньому дні, оптимізму, мирного неба та непохитної віри в перемогу. Тих, хто не повернувся з передової, вшанували хвилиною мовчання.

Керівники району виконали приємну місію - вручили спільні грамоти Білоцерківської райдержадміністрації та районної ради та Пам`ятні медалі учасникам бойових дій у Республіці Афганістан.

До учасників заходу звернувся настоятель Храму Преподобного Георгія Побєдоносця протоієрей Вадим. Він  із вдячністю відзначив   приклад справжнього патріотизму, любові до ближнього, зміцнення духовних та моральних засад серед ветеранів.

Про те, наскільки важливими для військових різних поколінь є згуртованість та єдність, говорив голова Білоцерківської районної організації ветеранів України Віктор Рудий.

«Навіть повернувшись додому, воїни до останнього дня переживатимуть війну… Щиро бажаю, аби швидше закінчилися бойові дії на сході нашої держави, щоб батьки чекали своїх дітей не з війни, а в гості», - сказав у своєму виступі В.Рудий.

Сьогодні до каплички, на стіні якої викарбовано прізвища 132-х воїнів, які проживали в Київській області і віддали свої життя в афганській війні, краяни несли живі квіти, запалювали свічки пам’яті. І в ці скорботні хвилини перед нами постають молоді, красиві обличчя, світлі постаті дорогих людей, яких не вистачає нам, і не вистачатиме новим поколінням. Бо вони – не лише наші співвітчизники, не лише наші краяни, а й частина нашої крові і плоті. І ми маємо зробити все аби пам’ять про них не зітерлась у часі, аби їх імена знали наступні покоління незалежної України. Адже у цій пам’яті єдність і міць українського народу. Бо час невпинно іде вперед. Життя продовжується. А нам іти до нових вершин, радіти дітям та онукам, робити все, аби слово «війна» назавжди зникло із нашого буття.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора