Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили ряд важливих питань життєдіяльності району

Дата: 27.01.2022 08:48
Кількість переглядів: 437

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу зустріч з очільниками громад району та їх заступниками з питань перспектив розвитку Білоцерківського району. Участь у нараді взяли депутати та заступники голови Білоцерківської районної ради Анатолій Чичикало та Володимир Федорчук.

Голова адміністрації, на початку зустрічі окреслила головні проблеми, які непокоять і керівництво району, і лідерів громад та стали приводом для зібрання. Вони стосуються подальшої роботи  медичних закладів, які, згідно з чинним законодавством, в результаті реформи децентралізації  були передані ОТГ.

Тож, профільний заступник голови адміністрації  Людмила Веряскіна окреслила ситуацію щодо COVID-19 у Білоцерківському району та стану проходження кампанії з вакцинації населення. Людмила Василівна інформувала, що збільшилось число інфікованих й госпіталізованих через ускладнений перебіг хвороби. Дане питання жваво обговорювали. Кожна громада має свої проблеми з даного питання. Важливо одне – необхідно продовжувати роз’яснювальну роботу у громадах щодо життєвої необхідності проведення вакцинації, як єдиного способу порятунку від хвороби, та забезпечити централізовану подачу кисню медичним закладам, які лікують хворих на COVID-19. Також обговорили питання щодо забезпечення безперебійного енергопостачання закладів охорони здоров’я.
Присутні обговорили питання щодо участі у відборі кандидатів на присудження відзнаками за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

На порядок денний винесено питання щодо проведення перевірок стану протипожежної безпеки у медичних закладах району. З даного питання інформував начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Юрій Клочко, й зазначив, було перевірено всі заклади охорони здоров'я району й виявлено ряд порушень. Тож очільник району Людмила Мерзлюк  дала доручення відповідальним особам невідкладно усунути недоліки. 

Окрему увагу учасників зустрічі заслужила тема щодо впровадження основних положень Закону України «Про основи національного спротиву». З даного питання роз’яснення дав Командир окремого батальйону територіальної оборони Валерій Римарчук. Він зазначив, що  ухвалення цього Закону дозволяє максимально швидко підвищити обороноздатність держави, а також створення системи національного спротиву в Україні.

Далі, заступник начальника відділу №1 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Київській області Оксана Ястреб доповіла учасникам наради про те, що змінена структура Держгеокадастру, ліквідовані відділи колишніх районів і наразі відбувається переміщення архівних документів, та дала роз’яснення головам громад щодо механізму отримання необхідних документів жителям району. 

Протягом робочої наради було розглянуто ряд важливих питань та можливі шляхи їх вирішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора