Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Підприємці Білоцерківщини відстоюють своє право на роботу і ведення бізнесу у власній державі

Дата: 26.01.2022 13:32
Кількість переглядів: 277

25 січня 2022 року під будівлею українського парламенту розпочалася акція руху "SaveФОП", учасники якої протестують проти тотальної фіскалізації.

Рух SaveФОП об'єднує малих підприємців, які вимагають збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Конкретно вони вимагають прийняття законопроєктів №3853-1 та №3993, а також скасувати вимогу про використання програмних РРО (касових апаратів) фізичними особами-підприємцями. 

Серед мітингувальників,  представники малого бізнесу Білоцерківського району. Вони також відстоюють своє право на роботу і ведення бізнесу у власній державі. Активістка, голова громадської організації «Ліга підприємців»  Людмила Яцеко  долучилася до акції протесту.

Повернувшись додому, пані Людмила зустрілася із керівництвом Білоцерківської районної ради – Анатолієм Чичикало та Володимиром Федорчуком.

Людмила Степанівна від імені білоцерківських мітингувальників пропонує зібратися представникам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування та представникам малого бізнесу і у Білій Церкві провести прес-конференцію. Вони хочуть бути почутими.

Пані Людмила розповіла, що багато земляків займаються підприємництвом 15-20 років, сплачують податки, наповнюючи місцевий бюджет, створюють робочі місця, займаються благодійницькою діяльністю і бояться втратити справу усього життя. Тому і піднялися, щоб захистити своє право на працю.

- ФОП - це людина, яка, вклавши свої кошти, на власний ризик відкрила свою справу, щоб нагодувати свою сім’ю. При цьому, нічого не просячи в держави, — розповідає  Людмила Яценко. — Проте з 1 січня влада ставить такі умови, при яких багато ФОПів змушені будуть закрити бізнес і ставати на облік в центр зайнятості чи їхати на заробітки за кордон.

- Ми їздимо на Майдан для того, щоб вибороти своє право на працю! Саме це змусило нас підтримати Рух «Право на працю». І гроші за це не платять, а навпаки, самі складаємося на дорогу, закупили атрибутику (прапор, маски, накидки з надписом #SAVE ФОП#) і самі їдемо на Майдан, тому що це єдиний шанс бути почутими владою. А нас все одно не чують або роблять вигляд, що не чують! Ми не здаємось, бо ще віримо, що нас почують і переглянуть підписані Закони! – переконана пані Людмила.

Зауважу: акції підприємців тривають з минулого року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора