Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

22 січня - День Соборності України

Дата: 22.01.2022 09:40
Кількість переглядів: 296

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок минулого нашої країни. Цей день –нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Крим, Донецьк і Луганськ – це наша Україна! Прийде час і на цих землях обов’язково буде відновлено український суверенітет. Адже високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

Символічно, що саме по завершенню святкування трьох великих релігійних свят, які зігріли добром і злагодою наші серця, вселили надію на те, що завтрашній день буде радісним, а Україна вільною і єдиною, 103 роки тому відбулась визначна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу

Тож з цієї нагоди на Білоцерківщині  представники влади, депутати, голови територіальних громад, взяли участь у церемонії покладання квітів до погруддя пам’ятника Тарасова Шевченка.

З промовою виступили міський голова Геннадій Дикий, голова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк, настоятель Храму Святої Покрови Божої Матері отець Микола Гопайнич.

На знак шани, подяки та пам’яті про Великого Сина українського народу присутні поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

У продовження заходу громада перейшла до стендів з портретами Героїв Майдану і Героями АТО/ООС. Пам’ять усіх борців за гідність, свободу та незалежність України – Героїв Небесної Сотні, бійців, які не повернулися з АТО, вшанували хвилиною мовчання і поклали квіти до стендів з портретами Героїв Небесної Сотні.

Також цього дня по всіх територіальних громадах відбулися покладання квітів до пам’ятників. З нагоди Дня Соборності України всі релігійні громади району провели молебні за Україну та український народ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора