Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зима, а люди купаються: як узинці відзначили Хрещення Господнє

Дата: 20.01.2022 12:13
Кількість переглядів: 289

Хрещення Господнє, Водохреща або Йордан традиційно завершує цикл новорічно-різдвяних свят як на Білоцерківщині так і у по країні. З кожним роком стає дедалі більше бажаючих зануритись у цей день у крижані води Росі та інших місцевих водойм, освячених за традиційним православним обрядом. Віруючі кажуть, що вода у цей день цілюща, а деякі науковці навіть відзначають зміну молекулярної структури води. Так це чи ні, але після занурення в ополонку до всіх приходить відчуття легкості, бадьорості та душевної радості.

         В Узині 19 січня, в день Хрещення Господнього, на березі Узинки ритуал освячення води провів Отець Андрій зі своїми колегами священниками. На освяченні води побували міський голова Віталій Гринчук, заступники голови Білоцеркіаської районної ради Анатолій Чичикало, Володимир Федорчук, завідувач сектором інформаційної діяльності апарату районної ради Світлана Бойко, депутати міської ради, містяни.

         Так, скупатись у крижаній річці прийшли десятки містян, які вірять, що вода у цей день набуває цілющих властивостей та зберігає їх протягом року. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг – її дають пити тяжко хворим, нею освячують храми, домівки і тварин.

«Молитви, вимовлені цього дня, мають потужну силу. Тож молімося за мир у нашій країні, за добробут кожної родини, за щасливе майбуття!»- на завершення сказав отець Андрій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора