Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Білоцерківщині лунають щедрівки

Дата: 13.01.2022 14:40
Кількість переглядів: 274

Фото без описуСпоконвіку, напередодні старого Нового року, за давньою народною традицією, справляють Щедрий Вечір – веселе українське свято з обрядами, забавами та багатою кутею. За народними традиціями, у цей день всім слід весело гуляти, а молоді – щедрувати: ходити по оселях з побажаннями господарям щастя, здоров'я та достатку.

Ось і сьогодні, 13 січня, Білоцерківську районну раду не оминули щедрувальники. З віншувальними словами, щедрівками, вітаннями та піснями завітав фольклорний колектив «Родинонька» с.Дрозди Білоцерківської міської територіальної громади та співочий  колектив під керівництвом Людмили Яценко Маловільшанської територіальної громади.

Вбрані в яскраві народні костюми учасники фольклорного колективу з радістю ділились гарним настроєм, щирістю душі та найкращими побажаннями на Новий рік. Чудовим переливом лунали голоси, бажаючи посадовцям здоров'я, достатку, здійснення мрій, всіляких гараздів, і саме головне - миру.

Заступник голови районної ради Анатолій Чичикало зазначив, що дуже добре, коли традиції українського народу не забуваються, а навпаки відроджуються. Особливо в такі тяжкі часи, як зараз, і це ще один доказ того, що наша держава духовно багата.

Працівники районної ради подякували за щирі побажання, адже за народним повір'ям те, що побажають щедрувальники, обов'язково має здійснитися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора