Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 13:41
Кількість переглядів: 353

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.

Сьогодні, 14 грудня, відбувся захід за участі безпосередніх учасників тих лихоліть, керівників району та міста, громади міста.  Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим пожежникам. Адже саме вони найперші стали на боротьбу з «мирним» атомом та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів на ЧАЕС.  Білоцерківський район належить до тих регіонів, які найбільше постраждали від чорнобильського лиха.

У цьому році відзначають 35-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу. Від 26 квітня 1986 року – дня, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС, змінив ставлення до використання мирного атома, змінив долі тисяч людей. Наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

Зауважу: у 2019 на Чорнобильській атомній електростанції завершено встановлення нового саркофага над старим об’єктом «Укриття». Новий безпечний конфайнмент розрахований на 100 років і покликаний забезпечувати захист навколишнього середовища від подальшого потрапляння в неї радіоактивних речовин, а також належні умови для безпечного демонтажу старого укриття і зруйнованого реактора і видалення радіоактивних матеріалів.

Водночас у житті українців Чорнобиль є і буде незагойною раною. Цей день вкотре нагадує про важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома. Адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора