Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Із сесійної зали

Дата: 10.12.2021 13:48
Кількість переглядів: 263

В сучасних складних політичних та соціально-економічних умовах значно зростає роль депутата, органів місцевого самоврядування  як найбільш ефективного представника законних прав та інтересів людини. Тому сьогодні на депутатів та  їх актив покладають свої сподівання та очікування вирішення найактуальніших та гострих проблем жителі Білоцерківщини. Про це говорили депутати районної ради 8 скликання, учасники засідання 10 сесії, що відбулася сьогодні, 10 грудня 2021 року. Вів засідання сесії голова  районної ради  Василь Зеленський. У роботі засідання  взяла участь голова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк. Розпочали зібрання з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять загиблих.

На пленарне засідання прибуло 37 депутатів. На урочистій нотці продовжував роботу сесії Василь Зеленський. Він традиційно привітав іменинників, чиї дні народження припали на міжсесійний період, учасникам АТО Володимиру Бабенку(депутату районної ради) та Руслану Шевченку голова ради вручив знак народної пошани  - нагрудний хрест Петра Калнишевського «За гідність у полоні»,  грамотами  та подяками Київської обласної та Білоцерківської районної рад відзначили активних депутатів з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Депутати  приступили до обговорення питань. Першим підтримали питання щодо встановлення (зміну) меж села Трушки Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області, хоча цьому передувала дискусія.

Далі розглянули бюджетне питання. Начальник фінансового управління Білоцерківської райдержадміністрації Світлана Ейсмонт запропонувала депутатам районної ради  зміни до рішення районної ради від 14.01.2021 №023-02-VIII «Про районний бюджет Білоцерківського району на 2021 рік». Посадовець запропонувала порядок фінансових дій, щоб керівництво  Білоцерківської райдержадміністрації мали змогу погасити кредиторську заборгованість по територіальному центру в сумі 1 743 150 грн. Дане питання пройшло обговорення на комісіях, а тому одноголосно знайшло підтримку у депутатів.

Далі, начальник управління соціального захисту населення Білоцерківської райдержадміністрації Олена Карпенко представила  Програму погашення виконання судових рішень ліквідованих районних державних адміністрації, що перейшли до Білоцерківської  РДА в порядку правонаступництва та відшкодування витрат за надані пільги окремим категоріям громадян Білоцерківського району, що  ввійшли до складу Білоцерківського району, гарантованих державою на 2021-2025 роки. Депутати проголосували і за це питання. Погодили зміни, які пропонують внести до Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб,  та громадських формувань. Не вистачило 2 голоси, щоб прийняти районний бюджет Білоцерківського району на 2022 рік.

 «Ми працювали відкрито, прозоро, виключно в рамках чинного законодавства, із максимальним врахуванням думок, пропозицій депутатів, чим забезпечили консолідовану роботу в сесійній залі»,- на завершення сказав голова ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора