Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Привітали українських захисників з 30-ю річницею Збройних Сил України

Дата: 06.12.2021 14:30
Кількість переглядів: 305

Фото без описуСьогодні Україна відзначає 30-ту річницю з дня створення національних Збройних Сил. Проте справжня історія розвитку нашого українського війська сягає кількох століть, і його звитяжний шлях нерозривно поєднаний з усіма історичними етапами становлення і розвитку Української держави.

 З цієї нагоди голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський завітав на урочистості до військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

За словами голови ради, "увібравши в себе кращі національні військові традиції, що сформувалися у важкій, кривавій війні, Чорні Запорожці за час своєї історії пройшли складний шлях до формування дієздатної та високоорганізованої бойової структури, впевненої у своїх силах та здатної зламати будь-які загарбницькі плани ворога”.

Василь Зеленський наголосив, що земляки пишаються своїми захисниками, демонструють їм найвищий рівень довіри. Він подякував особовому складу та ветеранам Збройних Сил України за самовіддану службу, стійкість і героїзм, виявлені під час захисту територіальної цілісності країни. Побажав їм та їхнім родинам здоров’я, миру, благополуччя й завжди повертатися із виконання бойових завдань живими і здоровими.

Командир бригади полковник Олександр Вдовиченко наголосив, що 72 бригада має потужну бойову історію, всі роки якої були наповнені розвитком, великими перемогами, і, на жаль, втратами. І воїни, які віддали своє життя за суверенітет та мирне небо, завжди житимуть у серцях земляків. Під час заходу згадали імена, переглянули світлини та вшанували хвилиною мовчання всіх бійців, які не повернулися із зони АТО. Усі вони внесені до «Книги пам’яті полеглих в Україні».

Благочинний Білоцерківського району Української Православної Церкви Київського Патріархату, настоятель церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич наголосив, що має велику честь вітати на рідній землі усіх воїнів, яким притаманні такі якості, як найбільша людська совість, гідність, любов до найдорожчого – своєї Батьківщині та своїх ближніх.

З вітальним словом виступили також голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун.  У їхніх вітаннях  лунали слова щирої дяки нашим захисникам.

 Доповненням до слів вітань керівників  стали Державні нагороди,  грамоти та подяки  військовослужбовцям – за особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, боротьбу за територіальну цілісність України та з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України.

Щирими оплесками присутні вітали виступ талановитого гурту «БУДЬМО!»,  які створили урочисту атмосферу у залі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора