Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували пам`ять померлих, під час Голодомору 1932-33 років

Дата: 26.11.2021 10:03
Кількість переглядів: 284

День пам'яті жертв Голодомору Білоцерківщина вшанувала молитвами, меморіальними акціями та спогадами. Голодомор 1932-1933 років став чорною сторінкою в історії України, переповненою горем, смертю та нелюдськими стражданнями. Важко повірити, що на родючій українській землі селяни, які з діда-прадіда вирощували хліб, мерли від голоду. Жахливою, повною страждань та мук, смертю помирали споконвічні трударі, інколи їх нікому було ховати.

Щороку в останню суботу листопада в Україні відзначається День вшанування пам’яті жертв голодомору. 26 листопада у селі Пилипча біля  пам’ятного знаку жертвам голодомору відбулася година-реквієм в пам’ять про загиблих. І досі болить та страшна рана, завдана тодішньою владою українському народу понад вісім десятиліть тому.

До односельчан звернулися  голова районної ради Василь Зеленський, голова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк,  староста с. Пилипча Галина Нечипоренко. В заході взяли участь заступники голови Білоцерківської районної ради Анатолій Чичикало та Володимир Федорчук, заступник голови райдержадміністрації Людмила Веряскіна та керівник апарату Ольга Кучер, представники відділів районної ради, райдерж  адміністрації та Білоцерківської громади.

На знак шани та пам`яті до пам’ятного знаку учасники зібрання поклали квіти та житні колоски, вшанували пам’ять жертв голодомору хвилиною мовчання.

27 листопада нехай у кожній домівці Білоцерківщини запалає свічка віри і надії. Це - святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це - світло очищення задля нашого майбутнього.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора