Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася робоча нарада з головами територіальних громад

Дата: 11.11.2021 09:08
Кількість переглядів: 345

10 листопада відбулася робоча нарада з головами територіальних громад, яку провела  голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк за участі голови районної ради Василя Зеленського.

«Будуємо наш діалог у площині співпраці»,- саме такими словами розпочала нараду очільник районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк.

У ході наради підвели підсумки проведення командно-штабних навчань з цивільного захисту, обговорили питання щодо захисту прав дітей в умовах децентралізації влади в Білоцерківському районі за 9 місяців поточного року, проаналізували інформацію щодо протидії поширенню корона вірусної інфекції та проходження кампанії з вакцинації проти COVID-19 у Білоцерківському районі, про налагодження якісної співпраці між громадською радою і територіальними громадами.

Начальник управління Максим Комісаров дав загальну оцінку проведеним навчанням: «Основні навчальні цілі досягнуті,  проводиться робота над помилками. А помилки - це теж досвід». Заступник начальника управління - начальник відділу. планування заходів цивільного захисту полковник Володимир Щасний проаналізував готовність керівних органів місцевого самоврядування в розрізі територіальних громад та дав належну оцінку алгоритмам дій по кожній визначеній ситуації, вказавши на успіхи та прорахунки. Прикро, що на територіях Ковалівської, Володарської та Рокитнянської територіальних громадах із поставленими завданнями не справилися. Це говорить про низький  ступінь готовності та рівень підготовки посадових осіб. Володимир Валерійович запропонував доопрацювати плани реагування, взаємодії та евакуації…

Далі, начальник служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації Оксана Михайлюк  проаналізувала стан справ у розрізі кожної територіальної громади. І наголосила, що першочергове завдання – це активізація роботи територіальних громад щодо: забезпечення функції влаштування дітей у сімейні форми виховання; захисту прав дітей та супроводження сімей з дітьми, які знаходяться в складних життєвих обставинах; питання забезпечення фахівцями з соціальної роботи, також потребує оперативного вирішення, оскільки майже в усіх ТГ або у недостатній кількості, або відсутні такі фахівці. Відсутність належного соціального супроводу призведе до збільшення соціального сирітства, вигорання батьків вихователів та закриття ПС/ ДБСТ. Начальник служби відзначила громади, які приділили цьому питанню належну увагу, це: Рокитнянська та Володарська селищні, Білоцерківська міська ТГ.

 

Болючим і гострим залишається питання щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції та проходження кампанії з вакцинації проти COVID-19. На сьогодні «ковідні» лікарні району заповнені майже на 90%. Це тривожний сигнал.

 Заступник голови райдержадміністрації Людмила Веряскіна озвучила невтішну статистику. Так, з 1 серпня у Білоцерківському районі захворіло на COVID-19-   5805 осіб, летальних випадків – 614,  наразі хворіють на коронавірусну інфекцію майже 3000 жителів району. У п’яти лікарнях району, що перепрофільовані під ковід-госпіталі, на стаціонарному лікуванні перебувають 680 інфікованих. Майже всі вони потребують кисневої підтримки

На території району працюють 47 пунктів щеплення. Затверджені графіки планової вакцинації.

ТФото без описуакож  до  учасників наради звернувся Сергій Хіврич, голова громадської районної ради щодо необхідності налагодження якісної співпраці між громадською радою при Білоцерківській райдержадміністрації і територіальними громадами району.

За результатами наради голова адміністрації дала доручення керівникам відповідних структурних підрозділів опрацювати питання, які піднімалися керівниками громад під час наради та за потреби звернутися за роз’ясненнями до департаментів чи управлінь Київської облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора