Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Білоцерківщині розпочалися командно-штабні навчання з цивільного захисту

Дата: 26.10.2021 10:54
Кількість переглядів: 307

26 жовтня у сесійній залі Білоцерківської районної ради за участі голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк,  голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського, заступника начальника ГУ ДСНС України у Київській області полковника служби цивільного захисту Дмитра Підгурного, начальника відділу цивільного захисту та оборонної роботи Білоцерківської райдержадміністрації Юрія Клочка розпочалося планове командно-штабне навчання з цивільного захисту. Також на навчаннях були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів Білоцерківської райдержадміністрації.  Присутні, усвідомлюючи серйозність ситуації, не зважаючи на ризик підхопити  вірус, одягнули маски та зібралися на навчання.

Людмила Володимирівна відкрила зібрання та повідомила, що практичні заходи із залученням сил та засобів цивільного захисту будуть проводитись на території  м. Біла Церква, смт Володарка, смт Гребінки, с. Ковалівка, с. Мала Вільшанка, с. Медвин, смт Рокитне, смт Ставище, м. Узин, с. Фурси та триватимуть 26 та 27 жовтня 2021 року. Вона наголосила, що дане питання стосується створення безпечного середовища для роботи, відпочинку та проживання жителів Білоцерківщини.

Під час занять представники ГУ ДСНС України у Київській області дали роз’яснення щодо діючої системи цивільного захисту у столичному регіоні та особливостей організації заходів цивільного захисту на території області та району. Також були розглянуті законодавчі та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту, повноваження місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування у вказаній сфері, діючу класифікацію надзвичайних ситуацій, їхні класифікаційні ознаки та реагування на це керівництва роботами тощо. Обговорили план організації та проведення командно-штабних навчань із цивільного захисту на території району.

«Командно-штабні навчання з цивільного захисту є формою підготовки органів місцевого самоврядування, виконавчої влади до виконання завдань цивільного захисту в мирний час. І головне,  визначити ступінь готовності відповідальних осіб та органів до виконання завдань за призначенням у режимі підвищеної готовності та у режимі надзвичайної ситуації. Саме тому ми з усією серйозністю ставимося до підготовки і проведення навчань, оскільки надзвичайна ситуація може статися у будь-який час»,- на завершення резюмував голова ради Василь Зеленський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора