Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили ситуацію з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Дата: 26.10.2021 10:52
Кількість переглядів: 279

Під час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк з начальниками структурних підрозділів адміністрації та керівниками закладів і установ району ключовим питанням стало обговорення ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції. Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у зібранні.

- За даними, які надходять з громад, впродовж минулого тижня ситуація різко погіршилася, - зазначила голова адміністрації, розпочинаючи обговорення даного питання. – Хвороба невблаганна. Число ковід-госпіталей зростає, оскільки коронавірус підтвердили ще у 881 жителя району і більше половини з них потребували госпіталізації. Відрадним є той факт, що паралельно із сплеском захворюваності у рази збільшилося і число осіб, які отримали вакцину від коронавірусної інфекції.

Слова керівника району підтвердили і представники медзакладів та відповідальні особи райдержадміністрації. Зокрема, за словами директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Івана Ровенка наразі в Узинській та Маловільшанській громаді коронавірусну інфекцію підтвердили у 234 осіб. І разом з тим фахівцями Центру за тиждень було про вакциновано більше 2000 жителів району. Всього ж у районі з 18 по 24 жовтня щеплення від COVID-19 отримали більше восьми тисяч громадян.

Проте цього замало, оскільки безпечність окремих громадян і їхня недовіра до вакцинації та самолікування при виникненні перших ознак хвороби сприяють погіршенню ситуації. Як результат на стаціонарне лікування вони потрапляють у доволі складному стані.

За свідченням директора КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради Олександра Лопота, медзаклад з 21 жовтня розпочав прийом хворих з COVID-19. За кілька днів одне з відділень лікарні вже повністю заповнене і майже всі хворі потребують кисневої підтримки. Зважаючи на це, і лікарі, і керівництво району звертаються до всіх жителів Білоцерківщини з проханням проявляти виваженість та здоровий глузд, берегти себе, дотримуватися елементарних правил епідеміологічної безпеки та не нехтувати можливістю отримати вакцину у будь-якому пункті щеплення або ж центрі вакцинації, з переліком адрес яких можна ознайомитися . (За матеріалами сайту РДА)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора