Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Білоцерківщині тривають командно-штабні навчання

Дата: 29.09.2021 15:19
Кількість переглядів: 333

29 вересня на території  Білої Церкви проходили практичні відпрацювання окремих ситуацій та питань в рамках стратегічних командно-масштабних навчань «Об’єднані зусилля-2021».

В ході навчань відпрацьовано порядок взаємодії органів управління цивільного захисту району, сил та засобів районних спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження, при подоланні їх наслідків.

Військові, які задіяні у навчаннях, змоделювали окремі нештатні ситуації, які можуть виникнути під час спроби захоплення заручників, оточення адміністративних будівель органів влади з метою їхнього заволодіння та провели профілактичні бесіди з пересічними громадянами щодо їхньої поведінки за таких обставин.

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський  та голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк  взяли участь у практичних навчаннях, підкресливши важливість проведення цих заходів з метою упередження виникнення схожих обставин у реальному житті.

 «Основна мета навчань — поглиблення знань, набуття практичних умінь і навичок та відпрацювання взаємодії між спеціалізованими службами. Зокрема йдеться про дієвість системи оповіщення населення органів управління і сил, які входять до складу служб, при переведенні у вищі ступені готовності, розрахунок сил і засобів, які необхідні для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, своєчасність і правильність оцінки обстановки та обґрунтованість прийнятих рішень», резюмував голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора