Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчання резервістів бригади 132-го Окремого батальйону територіальної оборони

Дата: 23.09.2021 11:25
Кількість переглядів: 1509

23 вересня у Білоцерківському районі розпочалося спільне командно-штабне навчання "Обєднані зусилля - 2021". Резервісти бригади 132-го Окремого батальйону територіальної оборони опікуватимуться безпекою територіальних громад від посягань будь-якого агресора. Протягом кількох днів на території дитячого закладу «Дружба» що у с. Трушки учасники навчань відновлюватимуть військові навички.

Навчання проводяться  за безпосереднього  керівництва командира бригади 132-го Окремого батальйону територіальної оборони підполковника Валерія Римарчука.

 

Участь у навчальних зборах із резервістами бригади 132-го Окремого батальйону територіальної оборони взяли  голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Горовенко, секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Богданевич, депутат Білоцерківської  районної ради, учасник бойових дій Володимир Бабенко.

 «Головне завдання цих навчань – відпрацювати практичні дії підрозділів під час виконання завдань з територіальної оборони району. Навчання передбачають бойові завдання, охорону критично важливих об’єктів, забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримку правопорядку та безпеки в районі. Такі заходи дають можливість відточити теоретичні знання на практиці для резервістів та військовозобов’язаних. Ми маємо розуміти, що безпека району залежить від рівня підготовки кожного її громадянина», – підкреслив Василь Зеленський, звертаючись до учасників навчальних зборів.

«Нині українська система тримається виключно на патріотично налаштованих українцях. У разі широкомасштабної війни на допомогу регулярним військам мають прийти бійці тероборони, діючи переважно в тилу. Коло завдань таких підрозділів доволі широке – від охорони важливих об’єктів до захисту кордону й боротьби з диверсантами»,- резюмував депутат районної ради Володимир Бабенко.

«Основне завдання - навчити резервістів, що їм треба робити при відмобілізуванні та при постановці будь-яких завдань, розпоряджень щодо планування дій, виявити слабкі та сильні місця, – зазначив командир окремої бригади територіальної оборони підполковник Валерій Римарчук.

Керівники побажали бійцям успішних тренувань, впевненості у собі, міцності характеру, рішучих дій.                      .

Зауважу: 2020 року було встановлено День територіальної оборони України, який відзначається щороку в першу неділю жовтня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора